De mens achter WiiE

Anniek de Noord

coach/begeleider en zin speler van transitie WiiE,

Op haar 12e droomde Anniek ervan om ontwikkelingswerker worden. Toen ze 19 was ontdekte Anniek dat haar speel- en ontwikkelveld niet in Afrika ligt maar op plekken waar organisaties en mensen in een samenspel bewegen en ontwikkelen.

Ik liep stage bij een asielzoekerscentrum waar een bevlogen en moedig directeur de leiding had. Geen slagbomen, geen alcoholbeleid…. Een visie die uitging van volwassenheid, gelijkwaardigheid en ruimte geven aan elkaar. Medewerkers spraken trots over hun werk en hun visie. Het was een samenspel van bevlogenheid, van authenticiteit en respect voor en naar elkaar.  

Tot op een dag de boodschap kwam dat het centrum ging sluiten en niet veel later de directeur als een van de eersten het centrum verliet. Er werd een tijdelijke interimmanager aangesteld en binnen een paar dagen stond er een slagboom en was er een alcoholbeleid. Het gevolg? Binnen een hele korte tijd was de energie anders. Er werd geklaagd, gemopperd en overal waren er vuurtjes die oplaaiden. De trots leek in een put te zijn geraakt, schouders hingen naar beneden. “Hoe kan dit nu?”, was mijn onderzoeksvraag.  

Deze ervaring was de start van Anniek haar carrière en ontdekkingstocht. Vragen die Anniek na deze stage boeien is wat jou, mij, ons beweegt en hoe we dat wat ons beweegt vormgeven in ons leven, in ons werk en in een samenspel. Hoe we in omstandigheden van het leven behendig kunnen zijn en worden om zowel mee te bewegen als onze eigen richting te blijven kiezen en waar we voor staan durven neer te zetten. 

Vanaf haar 19e tot nu beweegt Anniek zich vanuit diverse functies als coach/ trainer/ teamcoach/ procesbegeleider in verschillende organisaties en ondersteunt zij medewerkers, teams, managementteams om samenspel in een energieke en intrinsieke beweging te krijgen. Dit doet zij met een breed scala aan enthousiasme, ervaring, kennis, creativiteit en op maat ontwikkelde programma’s en werkvormen. Vaak met een speelse twist.